Onderhoudsadvies graniet, keramiek en composiet

ONDERHOUD

Voor de belangrijkste materiaalsoorten (graniet, keramiek en composiet) hebben we hieronder specifiek onderhoudsadvies samengesteld. Wilt u meer weten, dan kunt u ook altijd contact met ons opnemen!

Sowieso raden wij voor al onze producten specifiek onderhoud aan. Daarvoor leveren we bij vrijwel iedere hoofdorder ook standaard een onderhoudsset. Die bestaat uit een impregneermiddel, een reinigingsmiddel en een doekje. Uiteraard kunnen u of uw klanten ook zo’n set nabestellen bij ons. Neem daarvoor contact met ons op.

Wanneer u geen onderhoudsset wilt, kunt u dat bij uw order aangeven. Maar dan kunnen wij ook géén garantie geven op klachten die ontstaan als gevolg van het niet gebruiken van de onderhoudsset. Hieronder vallen onder meer klachten, zoals kringen, vlekken en verkleuringen.

 

Onderhoud graniet

Graniet is erg eenvoudig in onderhoud. Dagelijkse schoonmaak met een sopje van zachte zeep is voldoende. De gezoete en satinado-oppervlaktes zijn gevoeliger voor vlekken dan gepolijste bladen.

Dagelijkse schoonmaken met een sopje en zachte zeep is voldoende.

Onderhoudsadvies voor graniet:

 • Verwijder vuil en vlekken zo snel mogelijk om blijvende verkleuring te voorkomen
 • Het gebruik van alkalische vloeistoffen kan blijvende schade veroorzaken
 • Gebruik voor onderhoud onze onderhoudsset. Hiermee kunt u het blad regelmatig impregneren

 

Onderhoud keramiek

Hygiënisch en onderhoudsarm zijn kenmerken van keramiek. Het oppervlak van het materiaal is glad en niet poreus. Dat zorgt ervoor dat vuil niet ophoopt. Bij normale vervuiling hoeft u het blad alleen af te nemen met een natte doek. Verwijder vlekken met water en een sopje.

Onderhoudsadvies voor keramiek:

 • Bij sterke vervuiling kunt u Cif Cream gebruiken (zonder citroen!)
 • Behandel kalkplekken met natuurazijn 

Gebruik nooit harde schuurmiddelen en agressieve middelen, zoals zuren en chemische producten. Ze kunnen voor onherstelbare schade zorgen.

Leg ook geen zuurhoudende producten, zoals citroen of sinaasappel, op het werkblad. Gebeurt dit toch, dan is het dringende advies om dit zo snel mogelijk met een nat doekje te verwijderen.

 

Onderhoud van composiet

Composiet werkbladen zijn gemakkelijk te onderhouden. Maak het blad dagelijks schoon met een vochtige doek en een neutraal schoonmaakproduct, zoals afwasmiddel.

Onderhoudsadvies voor composiet:

 • Bij sterke vervuiling kunt Cif Cream gebruiken (zonder citroen!)
 • Behandel kalkplekken met bijvoorbeeld een wonderspons en natuurazijn
 • Maak het werkblad/aanrechtblad na gebruik ruim schoon en spoel na met warm water

Gebruik nooit schuurmiddelen, staalwol of schuursponsjes!

 

Onderhoud van Dekton

Dekton-platen zijn zeer makkelijk te onderhouden. Dagelijks schoonmaken kan al met water en zeep. Omdat Dekton zeer sterk en kleurecht is, kunt u ook agressievere producten en schuursponsen (met zachte vezels) gebruiken.

Onderhoudsadvies voor Dekton:

 • Neem het oppervlak regelmatig en sowieso na het schoonmaken met een vochtige en schone microvezeldoek af
 • Gepolijste oppervlakken drogen met keukenpapier of een katoenen doek
 • Dekton is bestand tegen zuren en bleekmiddel, maar gebruik die producten niet te vaak en laat ze niet te lang op het oppervlak ‘liggen’
 • Gebruik geen metalen schuursponzen