Kenmerkende uitstraling

GRANIET

Graniet is een stollingsgesteente en dus puur natuur. We gebruiken het steen in onze werkbladen, zoals die uit de grond komt. De streek van herkomst geeft het blad bijzondere eigenschappen mee en binnen een steensoort komen als vanzelf afwijkingen in kleur en structuur voor.

De structuur van graniet is meer open dan bijvoorbeeld composiet. Daardoor ontstaan soms kleine haarscheurtjes of natuurlijke vlekken en bij strijklicht zichtbare putjes. Dit alles geeft graniet zijn eigen kenmerkende uitstraling.

Meer informatie over graniet
– Graniet is 100% natuurlijk. Daardoor kunnen we de samenstelling niet garanderen, er kan altijd variatie aanwezig zijn.
– Gebruik altijd onderzetters. Dit om ‘thermoshock’ te voorkomen: breuken die ontstaan door rechtstreeks contact met hete of koude producten.
– Laat de vaatwasser niet met geopende deur uitdampen! Dit kan de verlijming aantasten.
– Gebruik altijd een snijplank, en snijd nooit rechtstreeks op het blad.
– Ga nooit op het blad staan of zitten, want ondanks dat graniet een erg hard materiaal is, kan druk van bovenaf breuken of scheuren veroorzaken.
– Onderhoud van graniet is eenvoudig. Bekijk voor meer informatie onze speciale pagina over onderhoud.

Hard en sterk

DEKTON

Dekton is een bijzonder product. Het wordt gemaakt van gemengde en gemalen grondstoffen (zoals glas, porselein en kwarts), aangevuld met pigment. Na droging wordt het geperst en daarna gebakken bij hoge temperatuur.

We kunnen niet precies voorspellen wat kleur of structuur van de Dektonplaat wordt, omdat de grondstoffen worden gemengd. Bestel daarom alle onderdelen in één keer.

Meer informatie over Dekton
– Dekton is goed bestand tegen zowel hitte als kou.
– Een werkblad gemaakt van Dekton is vlek- en krasbestendig en bovendien slijtvast.
– We adviseren om niet op een Dekton-plaat te gaan staan en er geen hete pannen op te zetten.
– Voor aanrechtbladen van Dekton geldt het advies om voor een vlakinbouw spoelbak te kiezen. Ook die kunnen wij voor u op maat, en desgewenst in dezelfde kleur, maken.
– Het onderhoud van Dekton is gemakkelijk. Lees er meer over op onze speciale pagina.

Kwarts als hoofdbestanddeel

COMPOSIET

Het composiet dat wij gebruiken, bestaat voor het grootste deel uit kwarts. Composiet is een samengesteld product, met kwartsiet, bindhars en pigmenten als bestanddelen, waar onder hoge druk en hoge temperatuur plaatmateriaal van wordt gemaakt.

Tijdens het mengen kan ophoping van kleurpigmenten ontstaan. Dit is niet te voorkomen en is absoluut niet nadelig voor de kwaliteit. Maar het is wel goed dat u uw klant hiervan op de hoogte brengt.

Meer informatie over composiet
– Bij direct contact van het oppervlak met hitte of kou kan er blijvende verkleuring in het aanrechtblad ontstaan. Gebruik daarom altijd onderzetters!
– Composiet is krasbestendig en breuken komen zelden voor. Dit komt omdat het massief materiaal is en dus niet poreus.
– Composiet is een erg hard materiaal en daardoor stootvast, maar: ga nooit op een blad zitten of staan. Druk van bovenaf kan namelijk wel breuk of scheuren veroorzaken.
– Composiet neemt nagenoeg geen vocht op en is dus hygiënisch.
– Composiet is makkelijk te onderhouden. Kijk op ons speciale onderhoudspagina voor meer informatie.

Puur porselein

KERAMIEK

Onze werkbladen van keramiek bestaan uit puur porselein keramiek, afkomstig van natuurlijk minerale materialen. Keramiek is een mengsel van klei, bindmiddel en kleurpigmenten, dat bij hoge temperatuur en onder hoge druk wordt gebakken. De toplaag van een keramiekplaat is een print.

Er kunnen variaties voorkomen in de tint, kleur, textuur en dichtheid, ook binnen dezelfde plaat. Bij materialen met aderen en texturen kunnen we de samenstelling niet garanderen.

Meer informatie over keramiek
– Keramiek is goed hittebestendig. Toch raden we aan om altijd een onderzetter te gebruiken, want door direct contact van het oppervlak met hitte of kou kunnen haarscheurtjes ontstaan.
– Keramiek is goed bestand tegen krassen.
– Ga nooit op het blad zitten of staan en raak het blad niet aan met een stomp of zwaar voorwerp. Dit kan leiden tot afsplinteren of zelfs breken van het materiaal. Vooral de randen zijn hier gevoelig voor. Voor aanrechtbladen van keramiek adviseren wij een vlakinbouw spoelbak te kiezen. Ook die kunnen wij voor u maken.
– Ondersteun keramieken werkbladen met een dikte tot en met 20 millimeter volledig. Overige diktes hebben zeker ook extra ondersteuning nodig bij de sparingen.
– Keramiek is hygiënisch en onderhoudsarm. Kijk op onze speciale onderhoudspagina voor meer informatie.